Speciale instructies maken voor een taak

Als de operator voor een taak iets speciaals moet doen, heeft de operator instructies nodig. De indiener van de taak kan deze instructies invoeren als de waarde van de taakeigenschap Speciale aanwijzingen. U kunt ook speciale instructies maken nadat de taak in de wachtrij van een printer is geplaatst. Deze instructies kunnen optioneel worden afgedrukt op een voorblad, voordat de taak wordt afgedrukt.
Ga als volgt te werk om de speciale instructies af te drukken:
  • Als de taak aan een Passthrough-printer is toegewezen, moet deze printer over een waarde beschikken voor de Opdracht voor speciale aanwijzingen eigenschap.
  • Als u speciale instructies op specifiek papier wilt afdrukken, moet de printer waaraan de taak is toegewezen een waarde voor Invoerlade voor scheidingsbladen hebben.
Ga als volgt te werk om printerinstructies te maken:
  1. Klik in de Wachtrijen-pod met de rechtermuisknop op de taak en selecteer vervolgens Speciale aanwijzingen...

Het dialoogvenster Speciale aanwijzingen... wordt weergegeven:

Dialoogvenster Speciale instructies

2. Typ de instructies in het veld Speciale aanwijzingen.
  3. Optioneel: Selecteer Speciale aanwijzingen afdrukken om de speciale instructies in een PDF-bestand op te opslaan en om dit bestand op een scheidingsvel af te drukken.
  4. Klik op OK.
De taak wordt in Wachtrijenpod gemarkeerd met Operatorvlag, de operatorvlag, naast de taak. Als u met de cursor over de vlag beweegt, worden de speciale instructies weergegeven. Dubbelklik op de operatorvlag om deze instructies te bewerken. Wanneer de taak op het punt staat om te worden afgedrukt, worden de speciale instructies in een dialoogvenster weergegeven en op een scheidingsvel afgedrukt, mits u deze optie heeft geselecteerd. De taak wordt niet afgedrukt tot de operator in dit dialoogvenster op de knop Speciale instructies afdrukken klikt.