Gebruik van het LPD-protocol beperken voor het indienen van taken

Beheerders kunnen het aantal hosts beperken dat het LPD-protocol mag gebruiken om taken bij workflows in te dienen.
Ga als volgt te werk om het gebruik van het LPD-protocol voor het versturen van taken te beperken:
  1. Klik in de menubalk op Bewerkingen.
  2. Klik in de Server-pod op Systeem.
    Het dialoogvenster Eigenschappen voor server wordt weergegeven:
    Dialoogvenster Eigenschappen voor server
  3. Stel de servereigenschap Hosts die LPD-taken mogen indienen in om de hostnamen of IP-adressen op te geven van de hosts die taken mogen indienen met het LPD-protocol.
    • Scheid hostnamen en IP-adressen met puntkomma's.
    • U kunt jokertekens gebruiken in hostnamen en IP-adressen (bijvoorbeeld *.acmeproducten.com of 192.*). De waarde * betekent dat alle hosts taken mogen indienen. Waarden die alleen uit getallen, decimale punten en jokertekens bestaan, worden vergeleken met IP-adressen. Waarden die jokertekens en ten minste één alfabetisch teken bevatten, worden vergeleken met hostnamen. Een lege waarde betekent dat geen enkele host taken mag indienen.
    • De standaardinstelling is *.
    • Als u DNS (Domain Name Services) gebruikt, moet u de hostnaam volledig opgeven. Bijvoorbeeld: mathomhouse.micheldelving.org.
  4. Klik op OK.