Taken staan te lang in de afdrukstatus

Er zijn verschillende redenen waarom taken te lang in de afdrukstatus kunnen blijven staan.
  • Er zijn meerdere taken verzonden naar een printer waarop de printertaal JDF is geactiveerd met de standaardinstellingen.

Wanneer er meerdere taken aan dezelfde printer zijn toegewezen, kunnen al die taken in de status Vastgehouden worden gehouden, zelfs al lijken ze de status Afdrukken te hebben.

Controleer of de taken op de printer worden vastgehouden. Raadpleeg de documentatie bij de printer over het vrijgeven van de taken en het zodanig instellen van de printer dat deze de taken rechtstreeks afdrukt in plaats van ze in de status Vastgehouden te zetten.

• Taken met een groot aantal exemplaren of taken die zowel tekst als afbeeldingen bevatten, worden verzonden via TotalFlow PM PDF Print Driver.

Wanneer dit het geval is, dient u te wachten tot het afdrukproces is voltooid.