Pagina Workflow

Met de pagina Workflow van de gebruikersinterface van TotalFlow Production Manager kunnen beheerders de workflows en activiteiten in het systeem bekijken.

De pagina Workflow bevat twee tabbladen: Editor en Eigenschappen. Het tabblad Editor bevat twee pods: een Activiteiten-pod en een Editor-pod.

Belangrijk: Gebruik altijd de paginaknoppen om te wisselen tussen tabbladen in de gebruikersinterface, omdat de browserknoppen vooruit en achteruit onverwachte resultaten kunnen opleveren.
Pagina Workflow

In de Activiteiten-pod worden de workflows en activiteiten uit TotalFlow Production Manager getoond. Er zijn twee gedeelten:

• Het gedeelte Standaard, waar de geleverde activiteiten zich bevinden.
  • Het gedeelte Aangepast, waarin de activiteiten staan die u heeft aangemaakt.

Gebruik de pod Editor om de activiteiten in een workflow te bekijken en te bewerken.

De pod Editor is onderverdeeld in gebieden die de workflowfasen voorstellen. Elk gebied heeft een andere kleur:

De fase Ontvangen (blauw)
In de fase Ontvangen worden invoerbestanden ter verwerking door TotalFlow Production Manager geaccepteerd. Elke taak wordt toegewezen aan een workflow, die aangeeft door welke fasen en activiteiten de taak wordt verwerkt.

Nadat het invoerbestand door de fase Ontvangen in de wachtrij is geplaatst, wordt dat bestand een taak in de TotalFlow Production Manager. Alle invoerbestanden moeten door de fase Ontvangen.

De fase Voorbereiden (paars)
De Voorbereiden-fase maakt de taak op en transformeert hem. U kunt TotalFlow Production Manager ook externe programma's tijdens deze fase laten uitvoeren om meer voorwaarden voor de taak op te geven of om de taak verder te interpreteren. De fase Voorbereiden is optioneel.
Afdrukken fase (geel)
De fase Afdrukken routert en verstuurt de taak naar een beschikbare printer, bewaakt de afdrukstatus en meldt wanneer de taak is afgedrukt. De fase kan ook voorzien in een handmatige kwaliteitscontrole, zodat de gebruiker indien nodig de printerinstellingen kan wijzigen voordat de taak opnieuw wordt afgedrukt. De taak kan voor verdere verwerking ook naar een extern programma worden verstuurd. De fase Afdrukken is optioneel.
De fase Voltooien (groen)
Nadat de taken volledig zijn verwerkt, gaan ze naar de fase Voltooien. De fase Voltooien beheert de bewaarperiode voor taken en verwijdert taken zonder bewaarperiode of waarvan de bewaarperiode is verstreken. In deze fase kunt u ook externe programma's van voltooide taken starten. Een extern programma kan bijvoorbeeld de taken naar een archiefsysteem kopiëren. Alle taken moeten de fase Voltooien doorlopen.

Voor elke activiteit in de workflow is er een pictogram.

Connectoren tonen het pad van de ene naar een andere activiteit.