Een taakmelding aanmaken en aanpassen

In dit voorbeeld maakt u een melding aan waardoor een e-mail naar u wordt verstuurd wanneer iemand de waarden van taakeigenschappen zodanig wijzigt dat er meer dan één kopie van een enkelzijdige taak wordt afgedrukt. Alle taakmeldingen zijn van toepassing op alle taken.
  1. Meld u bij TotalFlow Production Manager aan als operator of beheerder.
  2. Klik in de menubalk op Bewerkingen..
  3. Open het tabblad Alle taken, klik op Instellingen het pictogram Instellingen en vervolgens op Meldingen....

Het dialoogvenster Taakmeldingen wordt weergegeven.

4. Klik op Nieuw.
    Het dialoogvenster Melding toevoegen wordt weergegeven:
    Dialoogvenster Workflowmelding aanmaken
  5. Voer in het veld NaamMeer dan één exemplaar van een enkelzijdige afdruktaak in.
  6. Selecteer Type in de lijst Taakkenmerkwaarde is gewijzigd.
  7. Voer in het veld Ontvanger (scheiding door komma)ik@mijnbedrijf.nl in.
  8. Selecteer 1 zijde/2 zijden in de lijst Eigenschap.
  9. Selecteer Gelijk aan in de lijst Vergelijking.
  10. Selecteer Voorzijde (één zijde) in de lijst Waarde.
  11. Klik op Toevoegen, de knop Toevoegen.

U ziet een tweede set velden Eigenschap, Vergelijking en Waarde:

12. Selecteer Kopieën in de tweede lijst Eigenschap.
  13. Selecteer Vergelijking in de tweede lijst Groter dan.
  14. Voer Waarde in in de tweede vervolgkeuzelijst Waarde.
    Tweede set met voorwaarden voor eigenschappen
  15. Klik op OK om de nieuwe melding op te slaan.
    U kunt de melding bekijken in het dialoogvenster Taakmeldingen:
    Het dialoogvenster Taakmeldingen

U kunt uw taakmeldingen beheren door de naam ervan te wijzigen en het e-mailadres of degene waar u de melding naartoe wilt sturen, te wijzigen. Scheid de e-mailadressen door middel van een komma.

16. Als u een bestaande melding wilt wijzigen, selecteert u de melding en klikt u op Bewerken.
  17. Wijzig de naam van de melding en het e-mailadres van de ontvanger. Klik vervolgens op OK om de wijzigingen op te slaan.
  18. Gebruik de knop Nieuw of Kopiëren om een nieuwe melding aan te maken. Bewerk de dialoogvensters zoals is weergegeven en sla de wijzigingen op.
  19. Als u een melding wilt verwijderen, selecteert u die melding en klikt u op Verwijderen.
TotalFlow Production Manager controleert de waarden van 1 zijde/2 zijden en Kopieën wanneer de eigenschappen van een taak worden gewijzigd. Wanneer beide voorwaarden waar zijn (d.w.z. de taak is enkelzijdig en er is sprake van meer dan één kopie), ontvangt u een e-mailmelding.