Taken versturen naar een printer of printerpool

Wanneer de workflow waarmee een taak wordt aangemaakt, is gekoppeld aan een printer of printergroep, wordt de taak automatisch naar die printer of printergroep verstuurd. Als de workflow niet aan een printer is gekoppeld, is de taak niet toegewezen. U dient de taak handmatig aan een printer of printerpool toe te wijzen.

Voor het verzenden van een taak naar een printer moeten de waarden van alle toewijzingseigenschappen voor de taak overeenkomen met de waarden van de toewijzingseigenschappen voor de printer. (Een printereigenschap zonder waarde komt overeen met elke willekeurige waarde van de corresponderende taakeigenschap.)

De toewijzingseigenschappen zijn:

Taakeigenschap Printereigenschap
Klant Klantnaam
Papierinstellingen ( Naam op de pagina Papier van de Eigenschappen voor de taak-editor) Papierinstellingen ( Naam van het papier in de invoerladen van de printer of die gepland staan in de papierwijzigingen voor de printer)
Nieten/binden Nieten
Perforeren Perforeren
Vouwtype Vouwtype
Kleur/zwart-wit Kleurenmodus
Totaal aantal vellen Totaal aantal ondersteunde vellen voor de taak
Aangevraagde printer Aangevraagde printer

Ga als volgt te werk om een niet toegewezen taak aan een printer of printerpool toe te wijzen:

1. Selecteer de taak in de Alle taken-pod, klik op Meer en klik vervolgens op Verplaatsen....

Het dialoogvenster Taak verplaatsen wordt weergegeven:

Dialoogvenster Taak verplaatsen: eerste pagina

2. Selecteer in de lijst Aangevraagde printer de printer of printergroep waarnaar u de taak wilt verplaatsen.
    Wanneer u een printer selecteert, worden in de bovenste rij van de tabel de waarden weergegeven voor de toewijzingseigenschappen van de geselecteerde printer. In de andere rijen worden de waarden van de overeenkomstige eigenschappen van de taken weergegeven. Als u een printergroep selecteert, worden de toewijzingseigenschappen op dit punt niet vergeleken en worden deze niet weergegeven. Ga naar stap 6.
  3. Als de taak- en printereigenschappen niet overeenkomen, worden de niet-overeenkomende waarden in rood gemarkeerd. Selecteer een andere printer of printergroep.
  4. Geef onder Positie op wanneer u de taak wilt afdrukken:
    • Als u de taak wilt afdrukken na de laatste toegewezen taak, klikt u op Na laatste taak.
    • Als u de taak wilt afdrukken vóór een andere toegewezen taak, selecteert u een van de andere taken in de lijst.
  5. Klik op OK.

Als u een printergroep selecteert, vergelijkt TotalFlow Production Manager de toewijzingseigenschappen van de taak met de toewijzingseigenschappen van de printers in de groep. Als er geen overeenkomende printer wordt gevonden, verschijnt er een foutmelding en wordt de taak in kwestie niet aan een printer toegewezen.

6. Als de printer de EFI Fiery-controller en poort 9103 gebruikt, wordt de taak naar de wachtrij voor vastgehouden taken verzonden. Voer de volgende stappen uit op de printerconsole:
    1. Selecteer de taak op het tabblad Vastgehouden van de lijst Taken.
    2. Druk op Afdrukken.