Met MarcomCentral-taken werken

TotalFlow Production Manager accepteert en verwerkt automatisch bestellingen van MarcomCentral op basis van de productiesjablonen behorend bij de taken in de bestellingen.

Voordat u bestellingen gaat indienen vanuit MarcomCentral moet u eerst een verbinding aanmaken in TotalFlow Production Manager. Voor meer informatie over het aanmaken van verbindingen, zie Verbindingen aanmaken. U moet ook een workflow hebben die een Bestelling voltooien-activiteit bevat. Voor meer informatie over het aanmaken van workflow-activiteiten, zie Standaardactiviteiten en aangepaste activiteiten.

Ga als volgt te werk om een taak te verwerken van MarcomCentral:
  1. Er moet een bestelling zijn aangemaakt in de MarcomCentral-shop. Een bestelling kan één of meerdere taken bevatten. Voor meer informatie over het aanmaken van bestellingen in MarcomCentral-shops raadpleegt u de MarcomCentral-documentatie.
    Belangrijk: Wanneer een MarcomCentral-taak een Bestelling voltooien-activiteit start, wordt de status ervan gewijzigd in Bezig met wachten op voltooiing van bestelling. U kunt de taak alleen voltooien of verplaatsen naar de Behouden-activiteit nadat u de bestelling heeft afgesloten.
  2. Meld u bij TotalFlow Production Manager aan als operator of beheerder.
  3. Klik in de menubalk op Bewerkingen.
  4. Selecteer de taak in de Alle taken-pod en klik vervolgens op Meer.
  5. Selecteer Details bestelling....
    Het dialoogvenster Details bestelling wordt weergegeven.
  6. Controleer zorgvuldig alle gegevens van de bestelling. Als de gegevens correct zijn, klikt u op Sluiten.
  7. Selecteer de taak in de Alle taken-pod en klik vervolgens op Meer.
  8. Selecteer Bestelling voltooien....
    Als niet alle taken van de bestelling klaar zijn om te worden voltooid, wordt een waarschuwingsbericht weergegeven.
  9. Klik op Ja.
    Het dialoogvenster Bestelling voltooien wordt weergegeven. Voor ieder onderdeel van het voltooien is er een tabblad in het dialoogvenster voor het voltooien van bestellingen.
  10. Om de bestelling te voltooien, moet u de volgende handelingen uitvoeren:
    • de pakbon voor de bestelling aanmaken
    • de factuur aanmaken
    • de bestelling betalen
    Het tabblad Betaling wordt weergegeven en de betaling van de bestelling wordt alleen uitgevoerd voor bestellingen die credit card als betalingsmethode hebben.
  11. Bewerk de benodigde velden in ieder tabblad en klik dan op OK.

Belangrijk:
    • U kunt het te verzenden aantal voor de artikelregels niet wijzigen vanuit TotalFlow Production Manager. De pakbon vermeldt de totale bestelde hoeveelheid.
    • U kunt in TotalFlow Production Manager niet meerdere pakbonnen aanmaken voor een bestelling met meerdere artikelregels.
    • Wanneer een bestelling meerdere artikelregels met verschillende verzendadressen bevat, staat TotalFlow Production Manager het voltooien niet toe en wordt een waarschuwingsbericht weergegeven.
    • U kunt de waarden van de standaard artikelregels niet wijzigen wanneer u een factuur aanmaakt vanuit TotalFlow Production Manager.
    Voor al deze gevallen moet u het voltooien in MarcomCentral uitvoeren.

Het taakkenmerk Bestelnummer kan worden weergegeven in de Alle taken-pod en u kunt de taken groeperen of bestellen op dit kenmerk.